NewsNext Previous

Nova edició de les Jornades Europees de Patrimoni

Tarragona, 7 d’octubre de 2022. Enguany es tornen a dur a terme les Jornades Europees de Patrimoni, una iniciativa anual del Consell d’Europa i de la Comissió Europea i que és considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. A Catalunya se celebra ininterrompudament des del 1991 i està coordinat pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb la col.laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner i l’Associació Capital de la Cultura Catalana, els quals s’encarreguen de coordinar i publicitar conjuntament totes les accions que es desenvolupen al llarg dels tres dies que està activa.

Cartell Jornades

 

Entre els dies 7, 8 i 9 d’octubre estan programades més de 470 propostes d’activitats i experiències obertes a tothom i que són una bona oportunitat per donar a conèixer la riquera i l’atractiu del patrimoni cultural català, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat. Podeu consultar, organitzades temàticament i geogràficament, en l’agenda en línia: https://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2022/agendadactivitats L’IPHES anima a tothom a participar del conjunt d’activitats organitzades en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni i molt especialment a les activitats organitzades en els municipis de Moià i Capellades (membres de la Xarxa de Municipis de l’IPHES) amb els quals hi ha una intensa col.laboració pel desenvolupament de la recerca científica en els jaciments arqueològics de les Coves del Toll i de l’Abric Romaní, respectivament.

A Moià està organitzada una jornada de portes obertes al Museu de Moià pels dies 8 i 9 d’octubre així com també tallers didàctics que es duran a terme al Parc Prehistòric de les Coves del Toll pels dies 8 i 9 d’octubre de 9 a 15h.

A Capellades s’han organitzat dues visites guiades (a les 11:15 i a les 12:15h) pel dissabte 8 d’octubre al jaciment arqueològic de l’Abric Romaní, on es podrà conèixer les troballes efectuades en els darrers treballs d’excavació de l’estiu passat, d’entre les quals destaca la troballa de fragments de crani de neandertal de 60.000 anys d’antiguitat.

Foto AR