NewsNext Previous

25N: L’IPHES-CERCA amb el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones

En motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones

 

25 de novembre de 2022. L’IPHES-CERCA se suma a la lluita per a l’erradicació de la violència masclista, amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones (25N) i s’adhereix al manifest de la Comissió de Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya el qual afirma que les universitats i els centres de recerca han de ser referents en matèria d’igualtat i eliminació de la violència contra les dones. També denuncia que la violència masclista és fruit d’una dinàmica estructural patriarcal, i recorda que el sistema de coneixement no se n’escapa.

En boca del secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, “La violència contra les dones i les nenes és la violació dels drets humans més extensa a tot el món”, que es manifesta de diverses maneres: física, sexual, psicològica i econòmicament, i que afecta famílies i comunitats de totes les generacions i de tots els indrets del món.

Alhora, la Comissió d’Igualtat i la Comissió RRI s’han adherit al manifest a favor de les dones iranianes promogut per la Comissió d’Equitat i Gènere de l’Institut de Salut Global (ISGlobal) en el qual es condemna enèrgicament la violència i les humiliacions contra les dones i nenes i l’extrema violència i repressió que han sofert recentment així com el condol a les famílies de les més de 200 persones assassinades durant les accions de protesta.

 

La Comissió d’Igualtat de l’IPHES-CERCA amb la igualtat de gènere

La Comissió d’Igualtat de l’IPHES-CERCA treballa en el desplegament de diverses iniciatives a favor de la igualtat de gènere i per a l’erradicació de la violència masclista com ara, d’acord amb l’estratègia HRS4R, l’elaboració d’un protocol i una guia pràctica per tal d’orientar les pautes d’actuació en casos d’assetjament.

Per a la commemoració del 25N, el Comitè ha organitzat aquest matí una concentració davant la seu del centre per tal de manifestar el suport unànime per part de tot el personal.

Foto 1
La gerent de l’IPHES-CERCA, Maria Targa, ha sigut l’encarregada de llegir el manifest d’adhesió al Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Foto: Maria D. Guillén

 

Foto 2
Imatge de la concentració d’aquest matí davant de la seu de l’IPHES-CERCA en motiu del 25N. Foto: Maria D. Guillén

Files: